Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2007 19:00 - Дали Дебиан е наистина труден 3
Автор: tonitochev Категория: Технологии   
Прочетен: 2265 Коментари: 6 Гласове:
0



       Общо взето в хранилищата има налични програми за всичко каквото се сетите.Все пак ако нещо го няма,първо посетете сайта на производителя на софтуера или страницата на създателя на проекта.Вече там ако няма налични deb пакети,а само сорс(изходен код) може да се захванете да компилирате.Много се чудя на новаците,когато още ненаучили основни неща,се хвърлят да компилират.А тази дейност не е за новаци и е последното нещо,което трябва да ви дойде на акъла да го правите.
      Дотук си давам сметка,че няма какво толкова трудно и отчайващо да има в Дебиан.По принцип когато човек се захваща с нещо ново и различно от това с което е свикнал,най-добрата идея си остава първо да намери информация за последното.За Дебиан в интернет има много материали-на български дори.Перфектна идея е първо да се запознаете със съдържанието на тази книга.А и ето тук има какво да се прочете.
    Така че,който е решил да види какво е това Линукс може съвсем спокойно да започне с Дебиан.Просто преди всичко е достатъчно да прочете посочените материали и да скача смело.
    Защо си заслужава да ползваме Дебиан.Въпрос на вкус и избор е,като имайте в предвид,че тази дистрибуция се различава от другите в някои отношения.Освен че една от най-старите и основополагащи дистрибуции,тя е и напълно свободна.Зад нея не стои абсолютно никаква фирма.Тоест никой не може да купи или продаде Дебиан.Поддържа се и се развива от много групи програмисти,включително има и българско участие.Може да се каже,че Дебиан е най-добре локализиран на български.
     Ако съм ви заинтересувал и във вас се е породило желание да видите що за чудо е това за което ви говоря,просто опитайте какво е да си с Дебиан.Успех.


Тагове:   наистина,   дали,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. noir - ~ N ~
07.06.2007 19:28
Защо аз не харесвам ДЕБИЛАН:

1. има 15 000 приложения за едно и също нещо и ти трябва да знаеш кое точно да сложиш. Инсталацията отнема 2 часа в подбиране на пакети.

2. Навремето едвам подкарах безжична USB мишка ;) И то с преходник към PS-2
цитирай
2. tonitochev - Еми да
07.06.2007 20:55
Все пак би трябвало на нещо да се дължи репутацията на Дебиан че е трудничко.Абе наистина е за хора дето знаят какво искат и могат да мислят с главата си и не се плашат от четене на манове .Но става и за новаци с мерак.
цитирай
3. shamanhfel - И какво лошо ...
07.06.2007 21:53
има в компилирането. То и без това обикновенно не е много сложно, поне ако софтуера е направен както трябва, и си каже всичките зависимости по време на конфигурирането. Тъкмо новаците могат да понаучат нещо. Инъче информацията, която получават се равнява на тази, която се получава при стартирането на произволно Windows exe.
цитирай
4. blagorodnik - :)))
08.06.2007 21:14
И аз се поувлякох по едно време по Линукс. То не беше Убунту, не беше Дебиан :) Минах през Редхата, Кубунтуто,Тиликса, но се задържах най-дълго на Мандрейка и Кнопикса. В последствие се отказах - за съжаление не разполагам с много свободно време да уча. Сега съм на услужливото Екс Пи - не му правя реклама, просто е удобно за един не взискателен потребител. Иначе както казва един мой познат - не можеш да сравняваш селскостопански самолет(Уиндоус-а) със самолетоносач (Линукс-а), а на мен не ми трябва такъв ;) Остани със здраве.
цитирай
5. tonitochev - Да бе
26.06.2007 19:59
повярвах ти
цитирай
6. pilcho - Хъм.
25.07.2007 10:45
Доста закъснял коментар, но все пак... аз съм руса женица ==> не блестя с интелект, пък винаги, ВИНАГИ избирам дебиан за ОС, независимо дали за сървър или за десктоп машина. Ако искам яко шарении и ефекти, тогава слагам дебиан в рокля, т.е. Убунту. И не ми отнема 2 часа да подбирам пакети и т.н., има си Синаптик, който го прави, или пък аптитюд. А ако ти е супер бавна машинката, да, понякога някои неща се компилират от сорс доста време, но това въобще не зависи от дистрибуцията. Fuckin' RedHat и подобните му федори и шитз са ми създавали доста проблеми, но не и дебиан.
tonitochev , евала и наздраве!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tonitochev
Категория: Технологии
Прочетен: 198674
Постинги: 63
Коментари: 138
Гласове: 169
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031