Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2007 19:54 - За четенето,Google,Linuks и други рошави мисли
Автор: tonitochev Категория: Технологии   
Прочетен: 1597 Коментари: 2 Гласове:
0



    От доста време си задавам въпроса,защо аджеба си правя труда да пиша и поддържам сайт(който май занемарих напоследък)посветен на Линукс .Идеята в началото беше сайтчето да бъде един вид бележник или по-скоро справочник за нещата с които съм се справил ,и понеже забравям да си припомням нещата,а не отново да ровя и да търся материали.В последствие реших да се постарая и да му придам приятен вид,както и самите статии да са в читаем стил.Тоест да са полезни на хората,решили да навлязат в дълбоките Линукс води .Все пак знам колко е трудно да намериш точното инфо по проблема,който те мъчи.Особено ако не отбираш английски език.
    Е правя каквото мога.Общо взето усилията ми са насочени към написването на статии,които да бъдат в полза на:
       -средно статистически умствено развити индивиди от човешкият род.Тоест не гении,програмисти и т.н.,но и не абсолютни компютърни инвалиди.
       -особи,които проявяват устойчив интерес към темата.
       -особи,способни да четат и пишат.
       -особи,способни да търсят информация чрез търсачките в интернет
       -особи,притежаващи качества като любопитство,спортна злоба и амбиция да докажат на себе си,че могат да се справят с "проблема"(Линукс)
    Искрено се надявам повечето от притежателите на компютри да са такива хора.Но ровейки се по разните форуми с тема Линукс и дори Уиндоус виждам неща,които пораждат в мен доста тъжни мисли и неласкави впечатления относно манталитета и навиците на повечето форумци.   
    Преди всичко питащият народ задава въпроси,които с право в повечето случаи могат да се квалифицират като "тъпи".Защото:
       -на последните многократно е отговаряно във форума
       -въпроса е формулиран така,че дори баба Ванга не би схванала за какво става дума
    Най-интересното е,че винаги в началото на форума има тема "Прочети преди да питаш".Тоест питащият дръвник не си е направил труда да прочете това което му е директно под мишката,та камо ли да използва услугите на чичко Google,да порови по интернет(да види другите хора преди него как са си решили "неговият" проблем).Въпросните тъпанари директно пишат нечреноразделната си тема,излагайки с неразбираеми дори за тях думи нещо от рода на:
    "не мога да си намеря как да си пусна менюто"
И очакват някой да им снесе наготово предъвкано и с един цък на мишката решение на проблема им.
    За съжаление горният вид питащи не се среща изключително из форумите за Уиндос,но започват да навлизат и в сферите на Линукс.Лошо няма,нека питат и нека да се интересуват хората.Даже нали за това правя сайт за Линукс-място,където човек да може да намери на едно място максимум инфо.
    Обаче май напусто влагам сили,защото явно хората,описани по-горе от мен в началото на размишленията ми просто са малцинство.Тоест такива особи,които предпочитат първо да прочетат как стават нещата и тогава да пробват  да се справят сами.Но се оказва че такива са много малко като бройка.Така че май няма много голям смисъл от целият ми труд.


Тагове:   google,   мисли,


Гласувай:
0



1. delafer - залудо работи...
22.06.2007 20:12
Еми виж сега... че няма да научиш народа, ясно. Занимания от сорта са си самосиндикални - сам казваш, човек да докаже нещо на себе си. Пък, както е речено в Библията - който има уши да слуша.
цитирай
2. tonitochev - еми и да и не
22.06.2007 20:49
То кой съм аз да уча народа.Ама ако някой си е помогнал,четейки сайтчето ми,пак е полза.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tonitochev
Категория: Технологии
Прочетен: 199083
Постинги: 63
Коментари: 138
Гласове: 169
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930